Skip to the content

FLUGT Museet i Oksbøl

Refugee Museum of Denmark. Et museum i international verdensklasse.

FLUGT museet er dedikeret til flygtningenes historie - datid såvel som nutid. På museet finder du medrivende, rørende og velfortalte historier, der giver dig et indblik i, hvad det til alle tider har betydet at være flygtning.

Du bliver mødt af et fantastisk bygningsværk, når du ankommer til museet. De småsprossede vinduer og de klassiske gamle, røde mursten fortæller en historie om en svunden tid. Når du træder ind i museet mærker du straks den moderne tid, der binder de gamle bygninger sammen til ét stort museum. Tegl og corten stål fra den moderne del af bygningen spiller på perfekt vis sammen med de gamle sprosser og mursten - på samme måde som de historier, der fortælles på museet, er fra alle tider.

NYHED!

Som gæst hos Vejers Strand Camping, får du 20% rabat på dagsentrebilletten til Tirpitz Museum, Flugt Museum, Blåvandshuk Fyr og de øvrige museer under Vardemuseerne.

Ved ankomst til museet skal du fremvise dit bomkort eller kvittering for ophold for at få rabatten, herefter fratrækkes den entréprisen.

Flygtninge til alle tider - fast udstilling

Ydre omstændigheder tvinger hvert år, hver dag, mennesker på flugt fra deres hjem. Denne udstilling gør tal og statistikker til ægte historier og ægte mennesker. Du kommer med helt derind, hvor det virkelig kan mærkes, og du får lov til at få et indblik i en flygtnings vej - fra det var hjem, til det der måske bliver hjem i fremtiden. 

Flygtningelejr Oksbøl - fast udstilling

Med op til 35.000 mennesker da den var størst, står Oksbøl lejren i dag tilbage som en påmindelse om de ofre 2. Verdenskrig også bragte med sig efter dens afslutning i 1945. Du kan bevæge dig igennem flygtningelejren med en audioguide, der giver dig en levende fornemmelse af, hvordan livet måtte have været for de mange tyske flygtninge.

Hvad kan du forvente af dit besøg på FLUGT?

Oksbøls gamle flygtningehospital ligger som en trist påmindelse om datiden og nutidens mange mennesker, der er tvunget på flugt med en uvis fremtid i horisonten. Efter 2. Verdenskrig i 1945 strømmede 250.000 flygtninge over den dansk/tyske grænse på flugt fra deres hjemland. Den nye arkitektur i museet - med en ældre og en moderne del - binder på allerfineste vis en respektfuld sløjfe om historien, der den dag i dag stadig er højaktuel. Museet griber dybt ned i en verdensomspændende problemstilling, der ikke bliver mindre alvorlig. Nye ydre faktorer som klimaproblematikker starter en helt ny form for flygtningestrømme. Museet er en vigtig stemme i at italesætte problematikkerne og gøre det nemmere forståeligt igennem didaktisk formidling. 

Med andre ord er FLUGT det helt rette sted for dig, der gerne vil dykke dybere ned i historien - og samtidig få viden om lokalhistorien i Blåvand-området. 

Ferie på Vejers Strand Camping

Camping on the wild side med et twist af kultur i lokalområdet - hvis det lyder som noget for dig, så er der ikke andet for, end at bestille en af vores naturskønne campingpladser eller en Beach Cabin og tjekke åbningstider for FLUGT Museum ud allerede i dag. Hos os får du ferie, hvor fokus er på naturen og camping på den helt afslappede måde. Du kan stille din van midt i de vestjyske klitter og slå benene op, mens du forbereder dit besøg på det fascinerende FLUGT!

Book din ferie på Vejers Strand Camping lige her!

Fakta om FLUGT

Museet er tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group

Indgangspartiet er beklædt med 50 tons cortenstål

110 spær bærer det store indgangsparti - ikke to er ens

Der er brugt 80.000 gule teglsten til gulvet i museet

FLUGT ligger 15 minutter i bil og 35 minutter på cykel fra Vejers Strand Camping

 

Det er altid en god idé at holde et godt øje med museets hjemmeside, så du kan planlægge lige præcis det besøg, du drømmer om. 

Få yderligere oplysninger om udstillinger, særudstillinger og åbningstider lige her!

 

Museets adresse:
Præstegårdsvej 21
6840 Oksbøl