Skip to the content

Van life i Danmark

Pak din van, og rejs ind i en verden af frihed, langt væk fra hverdagens gøremål og storbyens pulserende liv. I det vestjyske klitlandskab, helt ud til Vesterhavets bølgegang, ligger en af Danmarks mest autentiske outdoor campingpladser, Vejers Strand Camping. 

Vores plads er den perfekte destination for dig, der gerne vil udleve dine drømme om et vanlife i Danmarks smukkeste natur. Vi har altid plads til dig, din bil – og din hund, hvis du har sådan en logrende basse med dig. Du kan også booke en af vores Beach Cabins.

Van Life & Barbeque 2024

Fra d. 25. - 28. april 2024 afholder vi igen van life træf!

Hvad er van life?

Van life er indbegrebet af frihed, og det er meget mere end en madras i en gammel bil, som måske er det første, mange tænker på. Det er en kilde til exceptionelle og unikke oplevelser, hvor du lærer mere om naturen og ikke mindst udfordrer hverdagens vaner. Du skal turde fare vild for at finde dig selv igen, og det hjælper camping i naturen dig med.

Van life kan være en livsstil på fuldtid eller deltid, det afhænger blot af dit temperament og dine drømme. Du kan altid prøve van life i Danmark af med et besøg på vores naturcampingplads, så du kan mærke, om du har mod på at hengive dig til et van life, hvor outdoor møder lækre faciliteter og store naturoplevelser – i hvert fald hvis du besøger Vejers Strand Camping.

Van life på Vejers Strand

Forestil dig følgende: Du ankommer en lun sommeraften til Vejers Strand Camping. De første stjerner kan lige anes på den lyse aftenhimmel. Du parkerer din van i den grønne plantebelægning mellem klitterne og åbner op for døre og vinduer.

Duften af sommerhavet fylder bilen, og du tænder lyskæderne og træder væk for at betragte synet. Stjerner, skumringen, klitter, havblik.

#VANLIFEVEJERS

Få inspiration til naturcamping, outdoor oplevelser og vanlife på Instagram. Vores Instagramprofil er stedet at lede, hvis betagende natur og unikke rejser gerne må fylde dit newsfeed.

Følg vores profil og lad dig forsvinde ind i drømmene om højt til himlen og vilde naturoplevelser – drømme der rent faktisk kan blive til virkelighed.

Brug hashtagget #vanlifevejers, og del dine vanlife-øjeblikke med os, næste gang du besøger Vejers Strand Camping.

Hvad gør van life specielt?

Van life kan sagtens være for dig, der ikke normalt ser sig selv som en campingtype. Det er en sublim måde at prøve grænser af og udfordre status quo. Van life i Danmark kan have mange facetter, og måske du finder den, der passer til dig, når du har prøvet lidt forskelligt.

Nogen elsker det meget primitive, hvor faciliteterne er begrænsede, og camping forgår langt ude i naturen. Andre ønsker at bo i den vilde natur, men samtidig have muligheden for at skylle saltvandet af sig i et dejligt varmt brusebad – det sidste får du, hvis du parkerer din camper hos os.

Van life giver dig en uvurderlig frihed, når du vil ud at rejse, og du vil ofte opleve nogle ting, som du aldrig har prøvet eller set før. Gør hold på din danmarksrejse ved os, og prøv f.eks. kræfter med aktiviteter på Vesterhavet; det kan f.eks. være windsurfing og SUP. Vejers Strand Camping er et af de bedste steder i Danmark, hvor du kan kombinere van life og naturcamping med Vesterhavets aktiviteter.

Vesterhavet kalder

Er du klar til at afprøve vanlife? Book en plads på forhånd eller tag changen og kig forbi. Det er op til dig. Vi glæder os til at se dig.

Gode råd til van life

Har de smukke billeder og outdoorprofiler på Instagram også inspireret dig til at tage på naturcamping? Så er du ikke alene. Der er nemlig en stigende efterspørgsel efter unikke oplevelser og rejser langt væk fra alt, der forbindes med charterferier og planlagte pakkerejser. Vi vil ud i naturen og indånde den friske luft.

Om det er første gang, du skal campere i naturen, eller du har prøvet van life flere gange og har din egen camper at køre afsted i, så er det rart med noget inspiration og nogle gode råd til din videre færden i naturcampingmiljøet:

- Vær sikker på, at din van må ombygges til beboelse.

- Afstem forventninger til turen – Hvad vil du have ud af van life?

- Pak GPS’en/kortet. Det er uundværligt på de lange ture.

- Invester i praktisk tøj, gerne i uld. Det vil du og din rejsemakker blive glade for.

- Vigtigst af alt: Pak det positive sind. Med imødekommenhed når du længst med van life.

Aktiviteter til dit vanlife

Vejers Strand Camping er den optimale naturcampingplads for dig, der vil prøve vanlife af. Vi har moderne faciliteter, den smukkeste rå vesterhavsnatur og et væld af aktiviteter for de vandglade og adrenalinsøgende folk.

Sæt afsted på din MTB, og fang sporene i skoven, hop på dit SUP-board og lad landskabet glide forbi, eller fang vinden og bølgerne med din kite. Find flere aktiviteter her.

Naturcamping i Danmark

Van life er for folk, der elsker at opleve naturens mangeartede ansigter og være i den, imens årstiderne sætter deres præg på landskaber og dyreliv.

Alt det og meget mere gør Danmark til en perfekt destination til van life og camping i naturen. Især langs vestkysten kan man opleve et specielt landskab og et rigt dyreliv, så som de dagaktive krondyr, der græsser i området omkring Vejers Strand.

Seværdigheder til en regnvejrsdag

 

En del af charmen ved vanlife i Danmark er det omskiftelige vejr. Nogle dage skinner solen fra en skyfri himmel, så du kan få fyldt kroppen med D-vitamin og nyde Vesterhavet. Andre dage lægger vejret i højere grad op til hygge med kort og kaffe i vanen. Det kan dog blive en smule ensformigt efter et par dage, og så er det fedt at kunne tage på tur rundt i Vejers og omegn for at opleve nogle af områdets seværdigheder.

Tag f.eks. på Tirpitz i Blåvand, besøg vestkystens storby, Esbjerg, eller tag til Filsø og oplev det massive dyre- og ikke mindst fugleliv.

Kom og prøv vanlife

Book en plads på forhånd eller tag changen og kig forbi. Det er op til dig. Vi glæder os til at se dig.